Omal käel Hispaaniasse

Kui seni olin ma reisinud vaid läbi paketireiside, siis sel aastal tuli kaaslasega mõte organiseerida kõik ise. Plaan oli ära käia Hispaanias, ent mitte piirduda ainult Barcelonaga. Minu mäletamist mööda hakkasime kõige kallal nokitsema märtsi alguses ja reis ise toimus augustis.

Esimese asjana ostsime läbi airBaltic'u lennupiletid Barcelonasse, lend kulges läbi Läti. Oma reisi planeerimist alustasime võrdlemisi tagasihoidlikult - Airbnb vahendusel broneerisime  majutuskohaks Barcelonas ühe toa korterist, mis asus kesklinnast paari metroopeatuse kaugusel. Tuba on võimalik näha SIIN

Kuna Barcelonast oli plaan liikuda edasi Valenciasse, siis oli pikalt arutlusel, kas riigisisesed reisimised teostada lennuki, bussi või kiirrongiga. Lõppkokkuvõttes kasutasime ainult lennukeid, põhjuseks ajakokkuhoid. Hinna vahe oli praktiliselt olematu. Valenciasse saime lennufirmaga Vueling. Majutuse kohapealt kadus Valencia puhul igasugune tagasihoidlikkus, seekord kujutas meie valitud majutus endast 2-korruselist privaatset lofti otse vanalinna südames. Lofti on võimalik näha SIIN

Järgmiseks sihtkohaks oli Sevilla. Sinna toimetas meid kohale selline lennufirma nagu Iberia. Lend sai valitud hea kellaaja tõttu, lahkus Valenciast 10:10 ja pidi Sevillas kohal olema 11:20. Oh seda üllatust kui anti teada, et lennuaega muudeti ja lend väljub alles 21:30. Teatati sellest küll pikalt ette, ent frustratsioon säilis, kuna üks päev Sevillas oli seetõttu sisuliselt kadunud. Muu lennuga asendada ka ei õnnestunud, sest sobivamaid variante selleks päevaks ei olnud.

Kuna ma ennustasin, et  selleks reisi etapiks oleme me juba väsinud, valisime  Sevillas majutuskohaks hotelli. Eelkõige ehk just hommikusöögi tõttu. Peatusime Hotel Sevilla Center 'is. Kui ma õigesti mäletan, asus meie tuba kaheksandal korrusel, vaade linnale oli ilus ja üleüldse jäime hotelliga igati rahule. 

Riigisiseste lendude otsing või valik erilisi probleeme ei tekitanud, kellaajaliselt oli variante palju ja hinnad olid soodsad. Küll aga pani kukalt sügama tagasilend Eestisse. Oli selge, et Sevillast otse Tallinnasse ei saa, peab arvestama nii mõnegi ümberistumise kui ka pikkade lendude vaheliste pausidega. Tagasilend oli arvatavasti suurim küsimärk kogu reisi planeerimise osas ja lükkasime nende piletite ostu pikalt edasi. 

Lõpuks juhtus nii, et lahendus viis meid Portugali! Lissaboni jõudsime Sevillast kohaliku aja järgi kell 15:25 ja meil oli 8 tundi aega,, et seal ringi vaadata. Ütlen ausalt, et see oli täiesti piisav, et seal ringi vaadata. Lissabonist suundusime edasi Helsingisse, kuhu jõudsime kell 6 hommikul. Lennu ajal pakuti kõigile tasuta sooja hilis-õhtusööki, mis oli kusjuures ka väga maitsev. Siinkohal kiitused lennufirmale TAP Air Portugal.

Kuna Helsingis oli meil võimalik minna ühte korterisse otse magama, siis kasutasime seda ära. Õhtupoole ületasime laevaga Soome lahe ja olimegi kodus!


Piltlikult nägi meie reisi trajektoor välja nii: 



Kogu reisi planeerimise vältel, mis oli enda jaoks täiesti uus kogemus, oli minu jaoks kurnav kogu aeg millelegi mõelda! Märtsist alates oli kuude lõikes ära jaotatud mis kuul mida otsime ja mille eest maksame. Kohe alguses hakkasin ma pidama ka tabelit, kuhu hakkasin panema kirja kuupäevi, lennuinfot, rahalisi väljaminekuid jm. Algul oli see üsna pikk, segane, paljude meelespeadega, ent kui kõik sai lõpuks planeeritud ja makstud jäid järgi vaid üksikud loogilised read, kus on näha, millal ja kuhu peab minema ning palju üks või teine asi maksis inimese kohta. Nimetagem siis seda meie mini-reisiplaaniks. 


Sellest, kuidas me aega veetsime ja mida erinevates linnades tegime räägin täpsemalt järgmises postituses.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kogemus reisibürooga Top10reisipakkumised

Korteri ostmine Kredexi käendusel